Haapaveden Puukaluste Oy on Suomen tunnetuimpia erikoiskalusteiden valmistajia.

Toimitamme mittatilauskalusteita niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiinkin koko maan alueella. Erikoisalaamme ovat vaativat, suuret projektit.

Erikoiskalusteet valmistetaan aina tilaustöinä. Kun jokainen työ on yksilöllinen, matka suunnittelijan pöydältä valmiiksi tuotteeksi vaatii tuotanto- ja palveluketjulta joustavuutta, mutta myös tehokkuutta. Vuosikymmeniä jatkuneen kehitystyön ansiosta Haapaveden Puukaluste Oy voi tarjota asiakkailleen kaikki erikoiskalusteet ylivoimaisella hinta-laatusuhteella toimitusvarmuudesta tinkimättä.

Yhteistyössä Haapaveden Teknologiakylä Oy:n, Haapaveden ammattiopiston sekä CENTRIA T&K:n kanssa Haapaveden Puukaluste Oy hyödyntää tuotannossaan uusimpia teknologioita. Perinteinen puusepänosaaminen yhdistettynä nykyaikaiseen CNC-teknologiaan takaa parhaan lopputuloksen – sen että asiakkaan jokainen toive on kustannustehokkaasti toteutettavissa. Uusinta tietoa alan kehityksestä materiaalien ja uusien innovaatioiden suhteen saadaan tavaran toimittajilta ja maahantuojilta.

Hotelli- ja ravintolakalusteet

Haapaveden Puukaluste Oy on valmistanut hotellikalusteita ja ravintolakalusteita yli sataan kohteeseen Helsingistä Lappiin. Kaukaisin asiakas on ollut Bayan Palace Phase Kuwaitissa. Monet maamme maineikkaimmista hotelleista ovat olleet Haapaveden Puuukalusteen asiakkaita, niiden joukossa Hotel Kämp ja Helsingin Kalastajatorppa.

Kalusteiden valinnassa tulee ottaa huomioon hotellin luonne ja erityisesti pitkään toimineissa hotelleissa niiden omaleimainen ilmapiiri. Sekä hotellikalusteet että ravintolakalusteet tulee valita ympäristönsä mukaan. Lisäksi on otettava huomioon nykyajan vaatimukset tietotekniikan, siivottavuuden ja palonsuojauksen suhteen.

HOTELLIKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Koulujen kalusteet

Kahden vuosikymmenen aikana Haapaveden Puukaluste Oy on toimittanut koulukalusteet yli sataan kouluun eri puolilla Suomea. Haapavetistä käsialaa ovat esimerkiksi Järvenpään lukion oppilaiden kaapistot, ruokalan kalusteet sekä opetusmateriaalin vitriinit. Tilatoteutuksista esimerkkinä ovat Kajaanin kansalaisopiston tyylikkäät aulatilat.

Koulumaailma seuraa aikaansa ja muuttuu sen mukana, mikä asettaa vaatimuksia sekä rakennuksille että kalustukselle. Koulukalusteet ja niiden pinnat on suunniteltava erityisen kovaa käyttöä ja kulutusta ajatellen. Laminaattipinnat ja abs-reunalistat ovat kovia ja sitkeitä tähän tarkoitukseen sopivia pintoja. Niiden työstämisessä on Haapaveden Puukaluste Oy:n konekanta tehokkaimmillaan.

Massiivipuun käyttö koulujen naulakoissa ja penkeissä on ekologista ja lisää kalusteiden pitkäikäsyyttä. Voidaan sanoa, että massiivipuusta tehty kaluste on lähes ikuinen. Opettajan huoneissa tarvitaan käytännöllisiä kalusteita taukokeittiöön sekä postilokerikot opettajille.

KOULUKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Päiväkotikalusteet

Vuosikymmenten aikana Haapaveden Puukaluste Oy on kalustanut lukuisia päiväkoteja eri puolilla Suomea. Yrityksen käsialaa ovat muun muassa Haapavedellä päiväkoti Taikapuiston kalusteet, naulakot, eteislokerikot ja penkit. Kaikki päiväkotikalusteet toteutettiin tilaajan toiveiden ja arkkitehdin suunnitelmien mukaan – hyvässä yhteistyössä kustannustehokkaasti.

Päiväkotikalusteet ja niiden pinnat on toteutettava kovaa käyttöä ja kulutusta silmällä pitäen. Laminaattipinnat ja abs-reunalistat ovat kovia ja sitkeitä tähän tarkoitukseen sopivia pintoja. Lakatuilla puupinnoilla saadaan pehmeyttä ja luonnonmukaisuutta muotoiluun ja ulkonäköön.

Myös massiivipuun käyttö naulakoissa ja lokeroissa on vaihtoehto. Kuraeteisissä hyväksi materiaaliksi on osoittautunut ruostumaton teräs. Rst:stä valmistettu kenkähylly tai pesupöytä kestää kosteutta ja kuraroiskeita.

PÄIVÄKOTIKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Julkisten tilojen kalusteet

Julkitilojen kalusteet ovat nimensä mukaisesti julkisia. Ne ovat aina näkyvillä ja jatkuvassa käytössä. Siksi ne on suunniteltava ja valmistettava ammattitaitoisesti, ja siksi niiden materiaalit on valittava tarkoin. Haapaveden Puukaluste Oy on kalustanut julkisia tiloja eri puolilla Suomea. Yksi merkittävimmistä kohteista on eduskunnan lisärakennus, jonka neuvottelupöydät valmistettiin yhdistäen kymmenkunta puulajia. Suurimman pöydän ääreen mahtuu 50 ihmistä ja sen kokonaismitta on 30 metriä. Pöytien määränpää ja käyttötarkoitus antoivat työn laadulle omat haasteensa.

JULKISTEN TILOJEN REFERENSSIT

Edustus- ja toimitilojen kalusteet

Edustustilat toimivat yrityksen käyntikorttina luoden samalla yrityskuvaa. Siksi laadukkaat ja edustavat mittatilauskalusteet ovat kannattava investointi. Sisustusmateriaalina puu edustaa kestäviä arvoja, mutta samalla se muokkautuu moneen tyyliin ja tunnelmaan.

Haapaveden Puukaluste Oy on kalustanut useiden pörssiyhtiöiden neuvottelutiloja, hallitusten kokoushuoneita, suuria auditorioita ja edustavia aulatiloja. Yrityksen toimittamia mittatilauskalusteita löytyy muun muassa Outokummun ja Metsäliiton kokoushuoneista. Asiakkaiden luottamus on lunastettu niin työn laadussa kuin projektien toteutuksessakin.

EDUSTUSTILAKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Sairaalakalusteet

Haapaveden Puukaluste Oy on toimittanut sairaalakalusteet lähes sataan sairaalaan tai terveyskeskukseen. Suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla, kaukaisin kohde taas on Berliinin yliopiston sairaala Saksassa.

Sairaaloiden puhtausvaatimukset asettavat omat haasteensa kalusteiden suunnittelulle ja materiaalien valinnalle, samoin kuin terveydenhuollon teknologian kehittyminen. Sairaalatyöskentely on erittäin vaativaa, ja usein sairaalakalusteet on räätälöitävä tarkoin tiettyä käyttötarkoitusta varten. Haapaveden Puukaluste Oy pystyy toteuttamaan kustannustehokkaasti myös kaikkein yksilöllisimmätkin vaatimukset.

Potilaiden laminaattipintaiset vaatekaapit ovat helposti puhtaana pidettäviä. Henkilökunta tarvitsee hengähdystilaa ja Haapaveden Puukaluste toimittaa taukokeittiöiden kalusteet kuten myös henkilökunnan pukukaapit jokaisen tilaajan yksilöllisten tarpeitten mukaan.

SAIRAALAKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Seurakuntien kalusteet

Haapaveden Puukaluste Oy:llä on vuosikymmenten kokemus seurakuntien tilojen kalustamisesta. Se on valmistanut kalusteita myös useisiin kirkkoihin. Seurakuntien ja kirkkojen kalustustyöt ovat, kuten kohteensakin, ainutlaatuisia. Siksi ne on toteutettava erityisellä huolella.

SEURAKUNTAKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Laivakalusteet

Laivojen hyttien kalustaminen vaatii erikoisosaamista, jossa laatu on kaikkein tärkeimmällä sijalla. Lisäksi laivakalusteiden on kestettävä erittäin kovaa kulutusta. Haapaveden Puukaluste Oy:llä on vahvaa osaamista kustannustehokkaassa kalustetoimituksessa ja logistiikan hallinnassa.

LAIVAKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Kauppojen- ja liikekeskusten kalusteet

Haapaveden Puukaluste Oy on kalustanut kymmeniä liiketiloja ympäri Suomea. Yritys on valmistanut muun muassa kauppakeskusten yleisötiloihin penkkejä ja saniteettitilojen kalusteita, henkilöstötiloihin taas keittiökalusteita.

Kauppojen ja liikekeskusten kalusteet joutuvat kovan ja kuluttavan käytön kohteeksi. Siksi niiden on oltava erityisen kestäviä. Kalusteiden on oltava myös helppokäyttöisiä ja vaivattomasti huollettavissa.

KAUPPA- JA LIIKEKESKUSKALUSTEIDEN REFERENSSIT

Pankkikalusteet

Haapaveden Puukaluste Oy on toimittanut erikoiskalusteet kymmeniin pankkitiloihin ympäri maata, joukossa yritysten toimitiloja, edustustiloja ja asiakaspalvelun erikoistiloja. Erikoiskalusteita tarvitaan silloin, kun sopivia vakiotuotteita ei ole saatavilla. Tällaisia kohteita ovat suuret neuvottelupöydät, auditoriot, kerrosnaulakot, vastaanottotiskit ja postitushuoneet. Lisäarvoa erikoiskalusteet saavat siitä, että ne on aina suunniteltu varta vasten tiettyä tilaa ja käyttötarkoitusta varten.

Yritystilojen kalustamisessa on tärkeää, että niitä voidaan joustavasti muunnella yritysratkaisujen sekä asiakaspalvelun ja tietotekniikan vaatimusten muuttuessa.

PANKKIKALUSTEIDEN REFERENSSIT